Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Jen bojujte odboráři. Dopadne to jako ve Francii. Stanou se z vás časem agenturní zaměstnanci, na telefonu a občas vás vyzvou nastoupit

0 0
možnosti
JC

Před Josefem II. bylo víc volna než pracovních dnů. A to navzdory tuhému nevolnictví.

Josef II. stanovil, že volna nesmí být víc než 90 dnů v roce.

0 0
možnosti
RC

to byly ty cirkevni svatky. Ale oni brali nepochybne za pracovni den i sobotu

0 0
možnosti
Foto

By mě zajímalo jak velká část odborářů byla ze státního sektoru.

Jen ať si regulují, nejvíc na to doplatí stejně právě ti, co cpou odborům do chřtánu své příspěvky a spoléhají se, že jim štěstí zařídí někdo jiný.

2 0
možnosti
JK

Autorko, při vaší závisti mají státní zaměstnanci všichni min. 5 týdnů dovolené, takže soukromý sektor je diskriminován. navíc češi si zaslouží 5 týdnů, když musí tak dřít za ty nízké platy, které kolikrát ani nepokryjí zýáklandí životní potřeby.

1 8
možnosti
Foto

Naučte se hospodařit a i s minimální mzdou vyjdete snadno. Chcete -li odpočinek, nikdo vám nebrání rozvázat pracovní poměr a po 5 týdnech zas někde nastoupit. Při dnešní míře nezaměstnanosti to není problém .... ovšem samozřejmě pokud něco umíte.

2 1
možnosti
MC

Tato společnost je velmi chorá. Čím více je chorá tím více chorých rodí. Ti co by měli rodit nerodí a je jim odepřena pozornost médií. To co "sereme" do nemluvňat je zánik morálních hodnot, které končí smrtí intelektu i chorých.

0 0
možnosti
RC

Navrhovat ve chvili, kdy firmy nemohou sehnat zamestnance a kdo pracovat chce, tak pracuje, dalsi tyden dovolene je dle meho nazoru tezka rana tem firmam, ktere tyden dovolene navic neposkytuji. Znamena

1) automaticke navyseni platu o cca 2%

2) kdo pokryje ten tyden navic?

Dale je tu pomerne zavedenym standardem, ze sluny zamestnavatel 5 tydnu dava. Clovek ma tedy moznost volby - jit tam, kde davaji pet tydnu, nebo tam, kde jen 4 tydny? Nektere firmy maji pomerne bohate benefity, tyden dovolene navic byl jednim z nich. Budou tedy odborari chtit, aby vsechny firmy mely stejne benefity?

3 1
možnosti
VV

Zvysena Produktivität prace.

0 1
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1302x
Předsedkyně Expertní rady IQLANDIA o. p. s. v Liberci (víc na www.iqlandia.cz), matka, babička, liberecká občanka.

Seznam rubrik