Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čas je jen jeden a lidi, i kdy by se poexkrementovali a šíbovali s hodinami do nekonečna, nic na něm nezmění. Ten tzv. letní čas je naprostá pitomost; kdo chce delší den, umí si ho udělat i bez nařízeného posunování hodinových ručiček.

4 1
možnosti

...letní čas bych nechal..klidně celý rok.....večer déle světlo...ráno tma tolik nevadí....

2 2
možnosti
Foto

Nesahejte mi na letní čas. Je alespoň večer déle vidět.

7 4
možnosti

Kdyz dovolite, pridal bych svoji pripominku ze statu, ktery cas na "letni" nemeni. Je to stat, ktery jiz dvakrat ve sve existenci, hlasoval o posun casu, jako ostatni staty Unie. Pokazde pres 80% obyvatel hlasovalo pro JEDNOTNY cas po cely rok. Takze, v lete mame stejny cas ze statem na zapad od nas. V zime mame stejny cas ze statem na sever a na vychod od nas. (jih nepatri do Unie). Pracuje to od 1912. Snad jen letecke spolecnosti maji trochu problem.

Chtel jsem poukazat na vuli obcanu v teto otazce. Predstavitele statu (voleni obcany !!!) rozhodli podle VULE obcanu. Vsechno ostatni ve vedlejsi. To VEDLEJSI se musi prizpusobit. Chtel jsem jen porovnat pripominky ctenaru pod vasim clankem a VULI obcanu zmineneho statu. Zaver je na vas.

2 0
možnosti

ale i v tom jiným státě lze mít v systému PC i mobilu nakonfigurovanou ČESKOU klávesnici a psát s diakritikou

3 2
možnosti

F30i12l30i88p 83S85m34o34l20a

26. 3. 2016 16:11

Já jsem stoprocentně pro zachování letního času. Není nic lepšího, než mít o hodinu déle světlo večer a využít ho, než ráno od cca 3:00, když všichni spí. A ani by mi nevadilo, kdyby byl letní čas celý rok. V zimě by alespoň nebyla tma už o půl čtvrté. Letní čas má oproti standardnímu nesporné výhody. Statisíce lidí pracují na směny, musí se přeorientovat často během dvou dní třeba i o osm hodin, spousta z nás dobrovolně cestuje o prázdninách i přes několik časových pásem a nevadí nám to, tak nerozumím tomu, proč ta jedna hodina dělá lidem takový problém.

5 5
možnosti

srovnávání s cestováním přes časový pásma je totální nesmysl, to je nesrovnatelný

2 2
možnosti
Foto

Hlavně nestřídat. Kdo chce "delší" odpoledne, nechť lobuje za posun pracovní doby.

4 1
možnosti

ale jen tý jeho, ne že to vnutí i ostatním!!

3 0
možnosti

když chce mít hrstka zahrádkářů a sportovních pomatenců delší den, tak ať si vstávají promězamě o 3 hodiny dřív než ostatní, pak se můžou radovat, že jdou o 3 hodiny dřív z práce, ale kvůli nim přece není nutný šíbat časem v skorocelý Evropě a naštvávat desítky milionů lidí!!

a vůbec - každej jedinec by měl mít právo určit si (v rozumných mezích) časy odkdy dokdy mu vyhovuje vykonávat práci (leckde už třeba platí klouzavka, tedy nástupy v rozmezí 7-9h, odpracuj 8 a pak můžeš jít), sov je prokazatelně víc než skřivanů a obě skupiny by se navzájem neměly prudit a vykořisťovat (proč tedy nedat možnost lidem pracovat třeba 12-20, když se jim to víc hodí a jsou tak víc produktivní, než v 7-15?)

5 2
možnosti

J32i51r52i 84K12u89c12e10r94a

26. 3. 2016 13:45

doufám, že nikdo, sláva "letnímu" času R^

4 6
možnosti
Foto

,,Kdo bude mít odvahu zatočit s letním časem?"

No přece slunce. To nějaké ciferníky nezajímají. Snad jen ty na slunečních hodinách. A ty lze těžko posunout;-) Zkrátka, jak říkávali již naši předkové. Je tolik a tolik, např. poledne, božího časuR^

2 0
možnosti

Letní čas je pitomost. Hospodářské efekty žádné nemá a argumenty, že kvůli světlu mohou být lidé déle venku, jsou hloupé. Slunce přece zapadá přesně v tom čase jako obvykle v příslušné roční době a nesejde na tom jestli my tvrdíme, že je 21 nebo 22 hodin. Pokud někdo tvrdí, že může být o hodinu déle venku za světla, je to stejné, jako by za normálního času vstával o hodinu dřív, což se také ve skutečnosti za letního času děje.

8 3
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1302x
Předsedkyně Expertní rady IQLANDIA o. p. s. v Liberci (víc na www.iqlandia.cz), matka, babička, liberecká občanka.

Seznam rubrik